Κεράσια : Ένα εξαιρετικό "φάρμακο" για την ουρική αρθρίτιδα !

Tα κεράσια είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας και μπορεί να μειώσουν το ουρικό οξύ.Τρώτε 20 φρέσκα κεράσια ή...

Κεράσια : Ένα εξαιρετικό "φάρμακο" για την ουρική αρθρίτιδα !

Τα κεράσια είναι παυσίπονα !

Τα κεράσια είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας και μπορεί να μειώσουν το ουρικό οξύ. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 άτομα με ουρική αρθρίτιδα, αυτοί που κατανάλωσαν μισό φλιτζάνι κεράσια την ημέρα (10-12 περίπου) ή εκχύλισμα κερασιών είχαν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν νέο επεισόδιο ουρικής αρθρίτιδας κατά 35%. Όταν η λήψη των κερασιών συνδυάστηκε με αλλοπουρινόλη (Zyloric), ο κίνδυνος επεισοδίων ουρικής αρθρίτιδας μειώθηκε κατά 75%. Ακόμα, αυτοί που έτρωγαν ακόμα περισσότερα, έως 3 μερίδες σε δύο ημέρες, είχαν κατά 50% μειωμένο κίνδυνο.

Ιατρός: Κωνσταντίνος Τέμπος
Eιδικότητα: Ρευματολόγος
Επικοινωνήστε με το γιατρό

Πίνετε συμπυκνωμένο χυμό κερασιών

Τρώτε περίπου 20 φρέσκα κεράσια σε τακτική βάση ή πιείτε ένα ποτήρι χυμό κερασιού. Ο συμπυκνωμένος χυμός κερασιών είναι καλύτερος, γιατί περιέχει 55-60 ξινά κεράσια, χωρίς όλη την ζάχαρη.

Συνδυάστε τα με σέλινο

Ο χυμός του σέλινου έχει παρόμοια δράση με τον χυμό των κερασιών. Μειώνει την φλεγμονή και τον σχηματισμό του ουρικού οξέος στο σώμα. Αν προσθέστε το σέλινο και τον χυμό μαύρου κερασιού στη διατροφή σας, θα απαλλαγείτε γρήγορα από την ουρική αρθρίτιδα.

Συνδυάστε χυμό κερασιών με μηλόξυδο

Προσθέτοντας ξύδι μήλου μηλίτη σε χυμό κερασιού, θα έχετε δυό θεραπείες σε μία δόση !.

 

 

Πηγή

https://www.anthologiabotanica.com/blog

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να δείτε και αδημοσίευτες συνεντεύξεις

 

H συνέντευξη της εβδομάδας

Τελευταία άρθρα