Όλες οι Συνεντεύξεις

Ιατρικές Συναντήσεις

Κότσι και θεραπεία - Θεοδόσης Κουρής

Ο κ. Θεοδόσης Κουρής, χειρουργός ορθοπεδικός μιλάει σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή "ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ" και στο Μιχάλη Γκαγιωγιάκη για το κότσι, πως δημιουργείται, ποιοι οι παράγοντες που επιταχύνουν την ανάπτυξη, πως θεραπεύεται.

Watch the video
Ιατρός: Θεοδόσης Κουρής
Ειδικότητα: Χειρουργός Ορθοπεδικός
Ημερομηνία Εκπομπής: 20/07/2019
Avatar:

Επικοινωνήστε με τον ιατρό

Δείτε τη συνέντευξη για την Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου & την Αρθροπλαστική

 

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε χειρουργικές τεχνικές μικρής επεμβατικότητας MIS (Minimal Invasive Surgery) σε όλους τους τομείς της ορθοπεδικής και τραυματολογίας.
Στην εξέλιξη της MIS συνέβαλε η αγωνία και απαιτήσεις των ασθενών για γρήγορη ανάρρωση, ολιγοήμερη η καθόλου νοσηλεία, μικρή ουλή με όσον το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποίηση του πόνου και αποφυγή μεταγγίσεως.
Αυτό επετεύχθη με την βελτίωση χειρουργικών τεχνικών σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων εργαλείων και τη εξέλιξη ήδη υφισταμένων, με ταυτόχρονη συνδρομή HF απεικονιστικής και ρομποτικής τεχνολογίας.
Τώρα, επεμβάσεις που με την κλασική μέθοδο ήταν μεγάλες βαριές και αιματηρές έχουν απλοποιηθεί με τεχνικές MIS.
Ο ορθοπεδικός χειρουργός Θ. Κουρής έχει ιδιαιτέρως εργασθεί στο τομέα της μικροεπεμβατικής χειρουργικής (ΜΕΧ) τα τελευταία δώδεκα χρόνια.Έχοντας ενστερνιστεί τη φιλοσοφία των MIS εφαρμόζει τις τεχνικές αυτές σε όλο το φάσμα της ορθοπεδικής και τραυματολογίας όπως:

  • Αρθροπλαστική ισχίου AMIS.

  • Ενδοσκοπική δισκεκτομή για κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.

  • Αρθροπλαστική γόνατος MIS.

  • Διαδερμική αντιμετώπιση βλαισού μεγάλου δαχτύλου (κότσι)

  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

  • Διαδερμικές ηλώσεις και οστεοσυνθέσεις στην αποκατάσταση καταγμάτων.

Προϋπόθεση επιτυχίας της MIS είναι σωστή επιλογή ασθενών,καλά εκπαιδευμένη ομάδα υποστήριξης και επαρκής χειρουργική εμπειρία στη μέθοδο. Πρέπει να τονισθεί πως MIS επεμβάσεις δεν είναι για κάθε ασθενή και για κάθε χειρουργό.
Η εκτέλεση όλων σχεδόν των ορθοπεδικών επεμβάσεων με την μέθοδο MIS έχει καταστήσει δυνατή την διεκπεραίωση τους χωρίς καθόλου νοσηλεία η με νοσηλεία μίας έως δύο ημερών.